JavaCro'22 Spring

10. jubilarna JavaCro konferencija je pred vama. Program konferencije će biti dopunjen još nekim predavanjima koja su najavljena, ali predavači zbog svojih poslovnih obaveza nisu stigli odraditi službenu prijavu. Agenda će biti aktivirana do 20.4. 

Pozivamo vas da dođete u Tuhelj, da osim što ćete slušati odlična predavanja i unaprijediti svoja znanja i porazgovarate sa drugim sudionicima iz Java zajednice, posvetite malo vremena i sebi u Vodenom planetu Hotela Well, te da se tokom večernjih druženja uz vrhunske izvođače opustite i akumulirate dodatnu energiju za rješavanje svakodnevnih zadataka. 

U tradiciji dugoj već 10 godina u kojima se konferencija JavaCro održavala na različitim lokacijama u Hrvatskoj, najčešće na moru, ove godine se ponovno vraćamo na mjesto gdje je JavaCro priča i započela - u Tuhelj. Oni koji su od samih početaka s nama sjetit će se netom dovršenog hotela Well te niza zanimljivih predavanja od poznatih predavača kao što su Java Championi Gavin King (Hibernate), Juergen Hoeller (Spring, VMware), Angelika Langer (nezavisna konzultantica), Geertjan Wielenga (Oracle, sada Azul) i Matjaž B. Jurič (University of Ljubljana).

Mnogi sudionici su nam rekli kako je vremenski razmak od cijele jedne godine između dvije konferencije često predug period u kojem tehnološki napredak ne posustaje, već naprotiv, u međuvremenu se pojavi veći broj novosti koje se ne stignu predstaviti u kraće vrijeme nakon objave ili se stavljaju "na čekanje" do sljedeće konferencije. Osim toga, jedna godišnja konferencija često je opterećena s mnogo predavanja u različitim dvoranama u isto vrijeme pa neka kvalitetna predavanja ne dođu do izražaja ili su stavljena na listu čekanja. A sad čak i sama Java ima dva izdanja godišnje!

Stoga je naša ideja da godišnje održimo dvije konferencije JavaCro, jednu u proljeće, a drugu u jesen, kako bi mogli dobiti bržu i primjereniju razmjenu informaciju te pravovremeni prijenos novosti, a na taj način bi se moglo prihvatiti i veći broj predavanja. Osim toga, naša želja je posvetiti više vremena na konferenciji najboljim rješenjima iz prakse tzv. "Best practices & success stories" i razmjeni iskustava.

Konferencije JavaCro poznate su ne samo po izvrsnim predavanjima i predavačima, nego i po kvalitetnom i korisnom druženju u manje formalnim trenucima i u zabavnoj atmosferi, u kojoj se često lakše ostvaruju kontakti među sudionicima, kao i razmjena znanja i iskustava, što će ostati naša praksa i u budućnosti. Vrlo često su baš ti razgovori i izravni kontakt svih sudionika i predavača, rezultirali bržem i boljem rješavanju problema i tehnološkoj optimizaciji rješenja, ali i uspostavi vrlo korisnih suradnji i partnerstva.

Stoga Vam u 2022. godini predstavljamo čak dva izdanja konferencije JavaCro, a prva 10. jubilarna konferencija JavaCro'22 Spring održat će se od 15. do 17. svibnja u Tuhelju. Druga JavaCro konferencija u 2022. gofini održat će se 09.-11.10. u Rovinju.

Ovu obljetnicu namjeravamo zajedno proslaviti i radujemo se što ćemo se vidjeti na JavaCro'22!